Платнената градинка на Ида

И така... след дълги дни рязане на шестоъгълници, обличането им с плат, след което събирането им в цветчета....резултата до днес е следния:
Изчислено е колко шетоъгълника са ми нужни за направа на одеяло с размери 204 Х 184 см - общо 2268 шестограма. :) От тях- 903 събрани по седем в цвят , което означава ,че трябва да изработя още 61 цветя, тъй като  56 са съшити и още 12- подготвени.
 Днес довърших и схемата, по която ще събирам одеялото, ето я и нея:


Готви са и три части от общо 20 -те правоъгълни елемента, които оформят цялото одеяло


Ето я и моятя мини- градинка от 40 -те готови цветя




Подготвила съм и известно количество шестоъгълници за основата


И така, материалите в лявата кошничка, трябва да се приготвят в цветя и шестоъгълници както в дясната ,


което означава още много дни и седмици труд, но аз не съм се нито изморила, нито- отчаяла. Напротив , интусиазма ми е неизчерпаем и знам, че един ден това цветно одеяло-мечта, ще е застлано на спалнята в Чокманово.
А до тогава... ще измайсторя колко ли още други неща?! Защото само да шия това макар и много пъстри одеяло, ще ми е скучно :) . А аз не харесвам скуката, а и тя ман не ме долюбва - вътре в мен е пъргаво, нетърпеливо, слънчево , бълбукащо и динамично. Мога да правя доста неща едновремено- казват, било характерно за представлтелките на нежния пол- значи ще да е от това. Само не знам от де идва желанието ми да мога да върша поне още 10 пъти по толкоз??! То ще е от звездната конфигурация, в която са били разположени звездите на небето, когато са ми нарушили спокойното живуркане, плувайки в майчината утроба и са ме извадили  принудително навън в този толкова непознат и странен свят. Това ме е накарало да рева с пълно гърло за страх на мама. И да знаете, вероятно за това и всички бебета плачат- щото искат обратно в коремчетата на майките си ;) . Ха-ха! :)

От мен - лека нощ и спокойни сънища!

Коментари

  1. Поздравления за упоритостта, вдъхновението и ентусиазма!!! Чакам да видя одеялото в готовия вид, а през това време-многото други творения, бьди здрава!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта