Историята на една възглавничка


 И така... новата ми възглавничка ме връща в спомените през 2011 г, когато се наложи да остана две седмици в България, а се оказа, че нямам никакво ръкоделие под ръка.
И така... когато установих, че книгата не ми е достатъчна, тръгнах на разузнаване в Смолян за панделки, мулинета, игли и - гергеф.
След като учудващо бързо си купих две игли с широки уши и остър връх за панделките, аз бодро и с увереност тръгнах към магазините за кинкалерия.
Бодростта ми обаче много бързо се изпари, поради факта, че освен няколкото цвята сатен в един от четирите магазина, няма да намеря.
Най-голямата трудност се оказа намирането на гергеф, но! Който търси- намира, и се оказа, че моите два гергефа ме очакват... в магазин за бельо!
Грабнах ги, върнах се да купя по 5 м от четирите цвята панделка, ставаща за бродиране на цветя и - в къщи!Това са цветята с най-голям обем в розово, лила, бяло и екрюМодела? Почти както всички останали, следвах сърцето си и усещането за цветове, форми, контраст.
Следкато започнах да разчиствам старите си и недовършени започнати проекти, тази бродерия бе сред първите, които получи привилегията да бъде '' обчечена'' в калъфка за възглавничка.
Едно UFO в по-малко и една слънчева лятна калъфка в повече.
Резултата? Мен ми е слънчево като я погледна и ме усмихва, значи съм се спрвила . А на вас как ви въздейства?

Хайде, забавлявайте се, всеки миг е ценен! Пропуснатото днес, никога няма да ви бъде дадено утре!
Усмихнат ден!


Коментари

  1. Наистина възглавничката зарежда позитивно с тези прекрасни цветове по нея!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Размисли на глас за домашното огнище

Как да си направим водна каскада?