Момче за всичко




 

 

Момче за всичко- притча

Безработен мъж кандидатствал за позицията на хигиенист в много голяма компания. Работодателят го интервюирал, а след това го тествал дали ще почисти добре пода.
- Нает сте - казал работодателят. - Дайте ми Ваш имейл адрес и ще Ви изпратя заявление, което трябва да попълните, както и ще Ви пиша кога да започнете.
Мъжът отговорил:
- Но аз не разполагам с компютър, нито имам имейл.
- Съжалявам – отговорил работодателят, - ако не разполагате с имейл, няма как да Ви наемем.
Мъжът бил обезверен и останал почти без надежда. Той не знаел какво да прави, тъй като имал само 10 лева в джоба си.
Тогава решил да отиде в супермаркета и с десетте лева, които имал, да купи 10 килограма ябълки и след това да ги продава от врата на врата. За по-малко от два часа той успял да удвои капитала си. Повторил това няколко пъти и се върнал у дома с 60 лева. Човекът осъзнал, че може да се изхранва по този начин, и започнал да работи от рано сутрин до късно вечер. По този начин парите му се удвоявали и утроявали ежедневно. След известно време той успял да си купи кола, с която да доставя ябълки из града. След още няколко години си купил и камион. С течение на времето изградил компания за логистика и транспорт.
Пет години по-късно, компанията на мъжа била една от най-големите. Той започнал да планира бъдещето на семейството си и взел решение да си направи застраховка живот. Избрал си компания за застраховане и отишъл да си попълни документите. Когато брокерът го попитал защо не е попълнил своя имейл, човекът отговорил:
- Аз нямам имейл.
- Въпреки че нямате имейл, Вие сте успели да изградите империя!? – изненадан казал брокерът. – Представяте ли си каква позиция можехте да имате, ако притежавахте имейл.
Човекът се усмихнал и отговорил:
- Да. Щях да бъда чистач.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта