Кой е по-висок от жирафа???

И така, след като се подготвяме за посещение при  дъщерята на Вллфрид и семейството й, което включва разбира се  и '' на дядо внучетата'', трябваше да помисля и за подарък на Емил- не може само Анна да получи подарък. Мислих, мислих... и накрая избрах идеята, която ми попадна от едно от новите ми френски списания , специално за бебета и малки деца- метър Жираф.

Това е метър, закачащ на стената и на  него се мерят височините на порастващите деца. Разбира се, тъй , като е метър, шит и сглабян от парчета, мерките са относителни, но все пак сравнително се старах, да са точни. А и в крайна сметка - важна е идеята и радостта в детските очи.
И така, оргиналния жираф има за очи копчета, аз нямах такива под ръка, и проявих творчество, моя жираф е синеок- точно като сините очи на фамилия ''Брьомер''.
 Накрая - избродирах и цифрите, по идея на съпруга ми- 100 и 150 см- удвоено големи. Всяко дете мечтае да стане 1 м високо, каза Вилфрид, за това подсилих ефекта. А 1,5м - е показател за относителна зрялост- детето вече е порасло и този метър му е вече непотребен- но прекрасен спомен и наследство за  неговите деца  и внуци.

От мен- спокойна нощ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат