Одеалцето за Анна - в процес и....завършено!

След много ,много дни бродиране на всеки един от 9-те квадрата и 6 правоъгълника, успях да събера и одеялото. Разочарованието ми бе голямо, когато получих колета с платовете, които избрах за сглабящата спойка между тях, за бордюр и гръб на одеалото - розовото на бели точки делеше много спрямо това на квадратите с апликациите и нямаше нищо общо с дадения цвят на снимка във интернет-магазина. Добре, че си бях поръчала и жълто на бели точки, та комбинирайки двата цвята, спасих положението.
 Първо събрах едната половина:
а после добавих и втората
Така изглежда то,преди да му поставя вата и гръб и да го капитонирам.
След два дни битка за прошиване на всички обкантващи всяка апликация рамки и големината му, която трудно се завираше на моменти в рамото на машината, се стигна до тук
 и един изглед в'' гръб'', за да даде представа за тегелирването и обрамчването
Ще ви покажа и завършения вариант на всеки един от апликираните и довършени с ръчна бродерия елементи,започвайки от горния ляв ъгъл- рибката и завършвайки с долния десен- кучето:














И така, следва да избера завършвашия бордюр- исках да е в розовито на точки, но поради цветовото разминаване варианта отпада. Също ще  куилтвам на ръка  и всеки един квадрат от вътрешната страна на тъмно-розовото- за да убера'' луфта'', който се получи след машинното прошиване и стягане на плата в рамката.

А сега малко по - вече снимки на средния квадрат, който ми отне най-много време с бродерията си, тъй като той е ицяло бродерия,с изключение на оснвната апликация на 3-те пеперуди, които обаче след това са също изцяло бродирани.





И така, надявам се до седмица да съм готова и завършила и този мой куилтван, апликиран и бродиран пачуърк- подарък за едно малко момиенце, на което пожелавам много щастие и любов в житейския му път.




Коментари

  1. Какъвто и да е бил първоначалния замисъл, и така е много красиво!

    ОтговорИзтриване
  2. Приказно е! И толкова много труд и време от живота ти, което си посветила на някой друг.Не всеки е способен на това.Възхищавам ти се и ти желая още много творческо вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  3. Одеялцето е прелестно!!! Дано любовта, която раздаваш чрез творчеството си, ти се върне многократно!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта