Залез над океана в процес- 2

И така, дните си текат, а с тях постепенно напредва и моя океански залез, бих казала, че след още един ден работа над него, небето му ще е завършено окончателно.
А какво се случи през изминалите дни с моя проект? Ами вижте сами.


Добавка на филц във всички цветове, участващи в небето,  шифон, както и копринено влакно, което акцентира благодарение на мекия си бласък и много финна дебелина на нишката,което я откроява над вълнения филц. На следващата снимка точно белия ефект във облъка е направен с бяло копринено влакно


Гърба изглежда ето така - вижда се , как се '' свива '' платното , в следствие на множеството тегели в горната част - от долу се образува тип- волан и трябва много да се внимава в последствие да се убере, за да не се получи картината разтеглена.


И накрая , получения до момента ефект в цялост


Остава да се оформи горния ляв ъгъл на небето - от тъмносиньото преминаването към светлата част.
След което ще направя фона на водата. Изработването на долната част на картината е много по- трудоемко и сложно -  небет се отрязява във водата и хвърля върху нея своята сянка,, която обаче е ефирна и '' танцуваша'', поради движението на всяка водна повърхност. При това, трябва да се придаде и прозрачността на водата, което не е никак лесно с платовете, но не е невъзможно. Ще видим какво ще се получи.

На всички вас пожелавам хубав  и ползотворен ден! :)

Коментари

  1. Твориш красотата по своя си начин, а резултата е невероятен! Възхищавам се на усета и идеите ти и на търпението, за да създадеш тази красота. Мисля си, че е много по-трудно да се направи подобна картина с плат, отколкото с боички. Желая ти творческо настроение и успех!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат