Преобразяване

От два дни умувам, коя стая да направя в моята нова '' шивачница '' ? Не е удобно на масата в дневната да шия, при положение, че къщата има още 4 неизползваеми стаи от нас.
И така, въпреки, че е с най-малко прозорче, най удачна ми се видя детската стая на 3-я етаж.
Започнах са се нанасям...Първа разбира се бе машината и я поставин ха един стилаж, изпълняващ в момента функция на маса, обаче стилажчетата му много добре ми събраха и такъмите за рязане, чертане и някои материали:

После трбваше да си направя работната маса за рязане, а също и да оформя ''гладачницата'' - който мисли да шие пачуърк и да мине метар без гладене - да се не захваща. В това хоби след всеки минат тегел има и разглаждане с ютията.
И така, освобождавайки скрина от тегобата на телевизора, вземайки едно от шкафчетата , изпълняващи функция на нощни такива до сега, телевизора си намери нова масичка,  а скрина се превърна в "2 в 1" - хем в маса за гладене, хем- кроячна.


 Едното легло се превърна в мострено - на него съм разпростряла това ,което искам да видя, за да мога да подбера правилно цветовите съчетания на платовете:


Другото пък приюти кутията с ватите, масичката-представка за шиене на големи пачуърк изделия, чувалчето със силиконов пух за пълнене на сърчица и играчки:


И така, в тази обстановка вече събрах  два проекта:



Вечер в стаята е доста тъмно, така , че за тракане на машината времето е  денем. През останалата част- продължавам да бродирам квадратите за одеялцето на Анна. Напредвам, но има още доста работа, взискателна съм към всичко, с което се захвана и излиза под ръцете ми, вчера развалих цял един пълзящ клон на растение, което бях избродирала - не ми се върза с останалата композиция и... вече го няма.
Хайде, отивам да бродирам отново, а на вас- хубава и задушевна вечер!

Коментари

  1. Скъпа,струваше си да сложиш километраж на твоята шевна машина! Какво ли щеше да покаже? :)

    ОтговорИзтриване
  2. До момента с плюс - минус 5000 , около 30000 км ;) Нин.

    ОтговорИзтриване
  3. Илианче, твоята "подвижна работилница" и тук си намери мястото... Новите ти проекти са много сполучливи в тази свежа зелена гама!!! Обичам зеления цвят във всичките му нюанси...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат