Barneville-Carteret,почти на края на Франция

И така...., от снощи сме в Барневил Картере, в най- западните части на Нормандия. Търсейки инфо за това местенце, тук опаднах на нещо интересно, съпоставка на днешноя ден с миналото.
Преди да се облека топло и да подгоня градчето с фотоапарата си или пък - дъждът да подгони мен (облаците се събират все по- заплашително на небосклона и от яркото слънце, което погъделичка лицето ми тази сутрин и е виновно да стана тоооолкова рано, вече няма и помен) ще ви кача първите си снимки, от прозореца на нашия нов дом за следващите две седмици , които могат да се окажат и... 6.
 Силен океански вятър се усеща по клатенето на всичко, което може да се клати- клони, треви, висулки по верандите..., а него- океана го чувам как бучи, но уви, от нашите прозорци не се вижда. Според Вилфрид сме на около 300 метра от брега.
И така...първи слънчеви лъчи в дневната...


Надникване през този прозорец, разкрива гледка в двете посоки на нашата улица :



А гледката напред показва множество къщурки, всяка в свой стил и излъчване, но ме очароват всичките!



А тук, зад покривите в ляво, се виждат едни кулички...сигурно е замък, който вече ме прави достатъчно любопитна и краката ме засърбяват да хукна на там. Преди това обаче, поглеждам през прозореца на спалнята ни, една от 3-те в къщата, която има две кухни, две бани - едната с тоалетна, още една тоалетна, детска стая,към едната спалня,където се майтапих, че на двуетажното легло ще спи Вилфрид, ако не избере разбира се къщичката на двора :) :


Та поглед в другата посока, към задния двор:



До колкото разбрах вчера от съседката ни, грижеща се за къщата, някъде зад детската къщичка има ''гараж''- явно помещение, в което имало велосипеди, но първо ще ида пеша, за да видя каква е хавата с карането на колелета във Франция, преди да си навлека някоя беля.
И така... скачам в ходачките , казвам ви чао и ... до скоро !

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта