Моята романтична градина

След като започнах да се занимавам с цветя преди 8 години, в мен се зароди мечтата да имам кътче в градината изпълнено с много романтика. Аз съм си романтичка до мозъка на костите...
Започнах да разглеждам с интерес всички снимки в нет, списания, книги...и си мечтаех...
И така, дойде мига да създам моето такова кътче. Първо трябваше да го открия в нашия двор, кето не бе лесно. Първо- голямата денивилация и второ, огрраниченото пространство. Но когато най сетне иззидахме задния зид на зимната градина и се затвори задния горен двор срещу котелното, знаех вече, че имам своето място.

Посадих до камения зид първите цветя:И запълнихме всички дупки, като добавихме и оборска тор.

След това отляхме удължение на плочника, както и шахта за водната помпа, която ще подава водата към камъка


Следва местенето на камъка, което никак не е лесно...После идва забиването и бетонирането на ботушите за гредите на перголата- беседка


И започва изграждането на беседката
Сега остава да се намести камъка на постамента си и да се иззида коритото на водоскока


Да се запълни двора с пръст до бтушите на гредите, да се изкопаят старите цветя, за да се нивелира нивото на пръстт в цяата градина и да се посадят отново да се боядиса и лakира беседката, да се поставят плочи на земята , да се невилира и накрая да се засее трева, да се засадят нови цветя, както и увивните растения, коити трябва да обвият колоните и се покатерят на покрива на беседката.
И така, още една моя мечта се осъществи!
Благодаря сърдечно на хората, които ми помагат ежедневно !

Спокойна нощ!
Коментари

  1. Иди, ти не само мечтаеш. Ти гониш и постигаш своите мечти.Желая ти мечтите ти никога да не свършват!

    ОтговорИзтриване
  2. Ния, винаги съм вярвала в мечтите си! Появи ли се такава, значи не е без възможност за реалзация от мен и започвам да я обмислям. Създала съм си "картотека на мечти" в съзнанието, всяка нова се завежда там и чака реалиазция. За няои е нужно седмица, за други- месец, а някои...чакат с години, петилетки и десетилетия..., но се случват, защото го искам и извървявам нужния пътот идеята, до - реализацията. Колкото до свършването... :) нямат край!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Размисли на глас за домашното огнище

Как да си направим водна каскада?