Фенерчета


 Понеже от време на време правя и по някой друг въртел за ураса на дома, реших, че мога да показвм тези нещица тук в нова рубрика : " Да си направим..." . Така при желание от ваша страна, ще можете да си ги изработите и сами.
Кръстих фигурките фенери, защото ми напомнят на това. Всеки може да даде собствено име на получената заврънкулка.
Необходими са ви :
тънка, но сравнително стабилна тел, малки клещички, за нейното извиване, шило- за пробиване на отвори, картонени лентички в различни цветове(може и хартия, но тя ще се очупи бързи заради това, че е тънка) - за едно фенерче са ви необходими 6 лентички, като дължината им трябва да е долу горе два пъти дължината на телта ; мъниста - по ваш избор, но е хубаво тези, които ще използвате като ограничители да хармонират с цвета на фенерчето ; завършващи елементи от картон , формата е по ваш избор , но най лесната е да са с форма на кръгчета, аз съм използвала цветенца.
И така, сега в картинки ще видите как се случва всичко.
пожелавам ви приятни мигове и ако решите да опитате сами, ще се радвам да споделите мислите си тук!





 

 







Пожелавам ви усмихнат ден! 

Коментари

  1. Много оригинална идея. Може да се използва и за детски рожден ден, особено, ако фигурките се направят в различни форми и размери!
    Благодаря ти! Усмихнат ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ния! :)
    Замислих се, че дори фенерчетата могат да се монтирт на гирлянда с лампички и да се превърне в прекрасна лятна декорация за терасата, балкона, а защо не и за вътрешен декор на стая?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта