Пролетен полъх за моите нари в дневната...

Е, не успях да ушия  зимна премяна за моите нари в дневната до камината, но се захванах да им направя пролетна премяна. Надявам се да успея, но дори и да не стане за тази пролет, проекта ще бъде довършен - за следващата...:) Важното е, че започнах!

Цветовата гама?? Зелена , разбира се! Като зараждащата се зеленина по хълмовете наоколо, които ме бграждат, листенцата на широколистните дървета, които почват да окичват след март короните си с пъпки, които се разлицтват с мъъъънички зелени листенца и само за няколко седмици се покриват с буйна зелена грива от листа
.
И...лалета ! Лалетата и нарцисите за мен са щветята , символи на пролетта . За къде без тях, ако ще да е пролет??



Рещих, че този път ще вкарам в играта и машината за бродиране, така поне няма да се чувствам виновна, че я имам, а не я използвам по предназначение. За да избродирам лалета и...още много цветя, нали говорим за пролет , ново начало и нов живот? За зареждане на батериите с нова енергия, нови мечти, ново начало? А нима цветята не са един от най добрите възможности и заряд за душата???                                 

 


 
След машинната бродерия, започнах разбира се и ...доукрасяване на ръка с любимата ми  триизмерна бродерия...                                                                                                                  


Бързо няма да е, но кой е казал,  че  за красотата трябва да се бърза??! ;)

Усмихнат ден! :)
Дива


 








Коментари

  1. О,Ида,прекрасно е! А и обстановката, в която правиш всичко това е зашеметяваща! И знам,че всичко е дело на твоите ръце и ум! Красотата ще спаси света! Вярвам в това! Много съм щастлива,че се докосвам до твоя свят от красота! Надявам се,по-често да ни правиш съпричастни! Целувки-Николина

    ОтговорИзтриване
  2. Ехе.. наистина е красиво! Само мога да си представям колко свежо ще бъде, когато стане завършено :) Действително пролетта сякаш е настъпила по-рано :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мога да каза само: Нямам думи!!!!Прекрасно е!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта