Историята на един тшлайфер...

Нормално заглавието би трябвало да бъде "Коледна размяна в групата "Пачуърк за всеки дом" ". Но реалните неща не винаги са нормални... И понеже моят коледен български таен подарък дойде по странен начин,ще разкажа историята му тук.
Доста от вас знаят,че поради естеството на работата на съпруга ми,от над две години не живеем в дома ни, а сме на квартира в град, в близост до текущата му работа. По тази причина е необходимо някой да се грижи за поиването на цветятя ми веднъж седмично,особено от както се налага аз да съм често в България,поради строителството на обектите около нашата къща там. Освен цветята,яовекът прибира и пощата в дома ни. Пях пръчала два пакета: Една дамска чанта за мен при "Дайхман" и парфюми за подаръци при "Шлекер". И когато във петък приятелката ми се обади и каза,че имам известие за пратка в пощенския клон на Байерсдорф,леко се изненадах,че парфюмите са дошли така бързо(първо ми дойде тяхното потвърждение за изпращане, а Мария ми каза,че на картончето пише дата на доставка 06.12.).и започнах да броя от датата на доставка една седмица кога ще се падне.Защо ли,защото ако не си освободя колета в този срок,той се връща обратно на изпращача. И така,с ужас установих,че до днес,моя пакет ще премине срока с един ден. За капак парфюмите са за подаръци на хора в България,които планувах да пратя. И така,започнах да нервнича,да снова из къщата,а Вилфрид- нервничи заради мен. Помолих го да се обади на съседите,тъй като сме им направили пълномощни за пощата.Хубаво,ама картончето за пратката лежи вече на моята кроялна маса в къщата,а ключа за апартамента- в Мария, а тя- в Ерланген, пак ядец! До толкова се изнервих,че ме заболя главата и ми се стегна стомаха,всичките ми планове се проваляха в последните 3-4 седмици,веднъж заради болния ми кръст,втори път -заради неудобни лекарски часове, а сега и това с колетите.Ако върнеха парфюмите- нямах време после да търся други и да успея да пратя на време колета за България...Взех решение,че в неделя пътувам за Лангензенделбах,колкото и да ми бе криво,че ще оставя Вилфрид самичък... И тогава- последната бомба бе сервирана на масата- във вторник е партито на лабораторията на Вилфрид в Гюнцбург.Бил ми казал...Питам го ,кога? Ами...още докато беще в Бглгария! Вече взе и да ми се повръща от нерви! Е нямаше как да отида в неделя вечер до дома и във вторник вечер да съм обратно в Бургау! При това в петък трябваше да пътувам до Регенсбург за да дам на човек да вземе прахосмукачката ми за новата къща за да я занесе до България,понеже е с кола, а аз-летя със самолет- макс 20 кг багажо означава това.
И така,нрвна,бясана и ядосана на целия свят легнах в тъмната спалня... След малко идва Вилфрид ,седна до мен,погали ми ръката и вика:" Виж, като се замислиш за всички разходи по пътища,нервите,ядовете,вземи утре иди до някоя парфюмерия,купи отново каквото ти хареса и прати колета от тук.Ако върнат парфюмте- върнат,ако ли не, все ще им дойде момента да бъдат пак подарени!" Олекна ми! Вече бях помислила по въпроса,но нагло бе да искам да похарча още сума пари за други парфюми,но дошло от него предложението вече ми подейства отпускащо.
И така речено,сторено.Колета за България пътува вече от три дни и искрено се надявам да зарадвам едно семейство за Коледа!
И стигаме до днес,когато се прибирам у дома. Удивено виждам на стълбището два по големи картона и ред малки...Единия голям- от "Шлекер", а другия- "Дайхман"! Е как така,като щлекерията е в пощенския клон??! Звъня на приятелката и умуваме какво е сътанало? Казвам й:"Аз така и ще ходя за да пусна паната си за Конкурса на "Аксиома", ще питам и защо се е получило така?
Речено-сторено! След като извършихме един куп нови ритуали при пускането на пакетчето ми(оказа се,че уж сме в ЕО,но сме с ограничения и отново си има митнически изисквания и облепване на пакета,както и деклариране на сумата и описание на изделието вътре).Тогава подавам бележката и викам:" Бе той колета е в къщо,ама аз да видя какво точно е станало?" Човекът поема бележката и казва:" ТОва не е колет,а пакетче и не е от Германия." Втрещих се,не очаквах нищо и от никъде...,поне не бях предупредена. И тогава една мисъл като светкавица проряза съзнанието ми! "Моя таен коледен пачуърк!"
Хммм,дам,точно така,познахте,това бе той! А изпращачът? Боряна Първанова!:)))
МИла Бори,сега си давам сметка,как честичко ми се обаждаше всяка вечер под различни предлози,а всъщност сърчицето ти е треперело тръпнещо ,че и притеснено какво се е случило с твоето пакетче и дали съм го получила? Ама няма как да попиташ за да не разкриеш тайната и да не развалиш изненадата! Милата ти!!! За това и тази вечер,колкото и да бързах,намерих две минути време,да ти кажа,че твоята красота се изсипа от плика и засия пред очите ми с цялата си красота! Една типично Боряна-Арт творба,която е изключително елегантно,меко финно и прецизно изпълнение на Коледен тишлайфер.Искренно се надявам наистина да си се забавлявала,като си го шила,моето желание бе единственно шиещият да шие,забавлявайки се с това,което прави и обича да шие.Любомия Болрянин "Лог-Кабин" стил сега се кипри на моята маса в дневната,пред нашия любим ,уютен и предраполагащ към гушкане диван! И е ушит като по поръчка тозно за нея!
Ето,стига съм ви държала в напрежение,да покажа и снимките,които снимах вечерта:
ТОва е облепения плик на доставката,от другата страна- ощ толкова лепещи се бележчици...


Първа снимка върху масата,за да го видите в цялата му прелест и красота!

А после с аранжиран коледен венец


И със свещници:


Но с каквото и да се аранжира,той се допълва чудесно и е много шик!!!
Благодаря ти мило мое тайно другарче,за радостта и умилението,които се раазляха по тялото ми,когато хванах в първия момент плика...Благодаря ти Бори за прекрасния шедьовър,който си създала за мен,шиейки дъъъъълги часова е голяма любов и търпение,тия 2-ву сантиметрови лентички за да ги направиш в 8 кавадратчета и да гис вържеш помежду си- съвсем прецизно! Аз ще си използвам всяка година моя подарък и всяка година сърцето ми ще се изпълва с доброта,обич и умиление, като го погледна и със спомена за неговата си лична история!
Искренно се надявам и теб да зарадва някой така,както днес ти зарадва мен! Искрено се надявам,че и моите неща ще зарадват моето не тайно другарче!!!
Спокойна вечер!

Коментари

  1. Тя направо ме разби историята на този тишлайфер.....Казах на Борето вече,да кажа и на теб-азми че аз си поплаках даже....какви само емоции носят тези размени!И колкото повече сме заедно и се опознаваме ,толкова по-мили са емоциите!
    Подаръкът ти е вълшебен!
    И твоят за Емка също!
    И всичко в тази група е вълшебно!
    Желая ти много дълги години да му се радваш на този подарък,а един ден да го подариш на внучката си и да и разкажеш тази мила,Коледна история!
    Целувки,миличка!

    ОтговорИзтриване
  2. Иди, този тишлайфер си има и предистория :) Публикувах я в моя блог :)
    Иска ми се този подарък да ти носи много радост и да ти краси къщата. Да си го ползваш със здраве!

    ОтговорИзтриване
  3. Много се радвам че толковa хуабви емоции имате с размяната, дами!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта