Schlossfest in Glött- Празник в Гльот- 450 г от построяването на замъка

Не мислех,че ще ме развълнува с нещо този празник,но...грешала съм! Първо ,ме порази облеклото на голяма част от населението-като в средновековието. После,представянето на много занаяти от онова време по автентичен начин.И накрая- изложбата на картини,бяла бродерия и кукли. Невероятно,но се обогатих с още нещо ново,а това винаги ме прави безкрайно жива и щастлива. При това,имам адресът на учителката на кукли и живее в моя град,където сме понастоящем.Мосля си,че ще я посетя скоро :)!
Ето и малко снимки за да присъствате и вие на празника!
Занаятите...
На това чудо се плете


Ковач


Така се отделя житото


Пчеларство...


На площада:


Музиканти и танцуващи- елитът на обществото


Павилион за продажба на аромати от средновековието


Първата кръчмичка в която седнахме и декорациите й


И едни от музикантите там


Тук при желание,може да се закупите средновековни дрешки


А тук можете на си поиграете... в замъка от ролки от стърнища


Във второто ни кръчме,музикантите,обърнете внимание на пътъците на дамата,с тях тя издаваше звуци подобни на дайре със звънчетата си:


А този юнак се грижеще грижливо за бирата на баща си...само не знам,дали стомахчето му не се погрижваше от време на време и за съдържанието й


И накрая,гвоздея на програмата за мен- изложбата на кукли:








На мен ми бе интересно и забавно,но куклите ме разбиха от всякъде! Толкова много живот имаше в тях,всяка с различен поглед,мимика,бръчици край очите ...Вижте зъбките на Пипи! Вижте коленете им! Мосля,че малко ми трябва за да опитам да правя и кукли! Запленена съм!Дамата ги изработва от 20 години,а учителката й живее в Бургау,града,в който живеем ние! Ще я посетя! Съвсем скоро...:)

Коментари

  1. Е вече и това ако опиташ,ще ме съсипеш.....!!!!Ноооо.....от теб всичко може да се очаква!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина впечатляващо празненство! И всичко изглежда толкова автентично...,нооооо...куклите и мен заплениха. Порцелановите кукли са ми слабост и си имам няколко. Ще се радвам, ако опиташ да ги правиш!

    ОтговорИзтриване
  3. Елина,надявам се да направя поне една- тази,която ще изработя по време на курса,който ще бъде през септември или- декември. Само ще видя как ще се получат нещата ,защото искам да се запиша и на следващото ниво кърс по немски,а са в два различни града нещата... Ама ще ги измисля все някак !:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ида,куклите са уникални...Представям си каква нова тръпка са за теб.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта