За добрите хора...

Силно вярвам, че ги има ! Нищо, че не се забелязват като алена роза , сред зелена трева. Те са по скоро като благородните гъби- намираш ги на най-скритите места. Така е навярно, защото освен добротата която излъчват, са и много раними и с висока чувствителност. А живота ден след ден им нанася удари под кръста, които с годините ги научават да се движат назабележимо сред другите, за да си спестят поредната горчилка в сърцето. Но винаги, когато изпаднете в беда, ще се изненадате, че до вас ще се отзове поне един от тях, за да ви подкрепи с благи думи, да ви подаде ръка за да се изправите, пък дори и само да ви приласкае в  топлата си и мека прегръдка. Такива са те, добрите хора - назабележими докато не се наложи да проявят силата на характера си и да помогнат отново някому. И тогава, ако се загледате в тях, ще откриете нещо общо - меката  светлина,  която  струи от очите им и ви облива като  топла пелена, за да ви защити.

Те не са Бог, но явно са негови пратеници и носят частица от него,  дават ви нова надежда и упование, че не сте изгубен и не сте сам в този сявт, а част от едно огромно енергийно цяло и , че насочите ли мислите си с молба и доброта към него, винаги ще получите подкрепа.
Наближава светъл празник - Великден. И когато този път се помолите за себе си пред олтара в църквата или този ,  в душата си, не ропускайте да си помислите с добро и за тях ! Защото тях ги има и са около вас, просто човек трябва да има очи, за да ги види. Впрочем , това е валидно за всички хубави неща и красотата в живота ни...

Пожелавам ви един слънчев във душата ден! И ...много усмивки :)))) !

Коментари

  1. Скъпа Ида,няма да крия,че ти си моето спасение,ти си моят ангел,който ми показва верния път.Благославям те всеки ден.И в святата нощ ще мисля за теб и за всички добри хора.Благодаря на Бог,че Ви има.Хубави празници на теб и на хората,които обичаш и които те обичат.

    ОтговорИзтриване
  2. Liebe Ida ,
    ich wünsche dir ein frohes ,gesgnetes Osterfest

    Ganz liebe Grüße
    Reni

    ОтговорИзтриване
  3. Вера,силата е в теб самата,само трябва някой да я йнициализира,като електронните чипове:)) Пожелавам ти едни прекрасни дни с твоите близки и да бъдеш много щастлива!
    Прегръщам те силно!
    Ида

    ОтговорИзтриване
  4. Liebe Reni,tut mir leid ,dass ich so spät deine Nahricht gesehen habe...Ich war aber sehr bescheftigt mit unsere Umzug in der neue Wohnung und da nach zu Hause ich war viel in Unterwegs.
    Hoffentlich,deine Osternfeiertage sind wundervoll gewessen!
    Liebe,herzliche Grüße!
    Ida

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат