Великденско каре за Вилма

Утре сме поканени на гости на най-любимото немско семейство от обкръжението ми: Вилма и Алберт. Запознах се с тях , когато ни поканиха на първия ми гроздобер в Германия. Какъв ти гроздобер?! Няма нищо общо със спомените ми от юношеството, когато ходехме на бригадите в с.Мечка и беряхме като луди по норматив грозде...Това си бе живо забавление и малко дневно рандеву: час бране, после закуска-пак 1 час, след което дообрахме лозето за около още полвин час и се прехвърлихме в къщата в селото. Мъжете отидоха да мелят гроздето и проточат виното, а жените останахме да подготвим трапезата за после, е излишно е да споменавам , че Вилма и трите й дъщери бяха приготвили вече всичко.
Та така се запознахме,след което продължихме да се срещаме съвсем случайно и спонтанно, ние често ходим в Бад Винцхайм, където има солено езеро и минерални солени терми, а те живеят съвсем близко. И понеже не сме се виждали от почти година, преди 3 седмици ни се обадиха и попитаха, няма ли да им отидем на гости, че им е домъчняло за нас. Е, не бе нужно да настояват много, защото и ние  често си мислим и говорим за тях.
Та вчера приготвих в огромната си нова правоъгълна форма с отделяща се стена двойна доза Тирамису(Алберт го обожава!!!) а от седмица пошивам по малко по карето на Вилма. И сега съм готова. То е съчетание от апликация и бродерия. Ето малко снимки:





Сега удовлетворена мога да почета малко от новата си книга за бродерия с панделки.
Усмихнат остатък от деня на вас!
Дива

Коментари

  1. Това е нещото,което от всичките ти прекарсни творения ме грабна от раз!Остави ме без дъх,онемях!Толкова празнично и красиво само ти го можеш-и душата ти е там,нали!?
    Ще ме извиниш,но идеята ти вече е открадната!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Юле, ти открадни идеята, а аз ще й открадна фантазията и ръцете!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Юле,не разбра ли,че идея може да се открадне,но така или иначе,създаденото ще бъде различно? А ти,анонимна Таничке,се надявам никога да не успееш да ми откраднеш фантазията,защото омешени двете с твоята,ще са равни на лудост за теб и на смърт -за мен. А за ръцете...нали си имаш и ти двенки?! Само трябва да ги топнеш като дойде "златната вода" в реката...:)

    ОтговорИзтриване
  4. Еееееееее,Ида,това е черешката на тортата!Браво,браво,браво!Вече си добре шлифован камък,всичко е перфектно!

    ОтговорИзтриване
  5. Превъзходно си боядисала яйцата, Илианче! Може би в дейсвителност няма да станат толкова добре. Поздравявам те, от все сърце и Весели Великденски празници!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат