И още една осъществена мечта!

Това е още нещо,което съм желала да направя винаги. Но не се чувствах готова с качестовто на куилтване на свободни ръце,т.е.  когато зъбите на машината се изключат. Може би така се получава при мен,когато първият ми опит в нещо е несполучлив или - неуспешен. В такива случаи вземам решение,че не мога да го правя и не се опитвам по вече. Но този път желанието ми да успея явно винаги бе по - силно от неуспеха и не се отказах да опитвам и опитвам отново.
Е явно момента дойде,когато посегнах към четките и боичките и върху чисто бялото платно с боя в бледи тонове нарисувах полята и короните на дърветата. Филц си бях купила отдавна,още преди два месеца заедно с поръчаната за работа с филц книга.Не ми дотрябва да я чета,знаех какво искам,не знаех дали е правилно това , което правех,но е факт, че се получаваше желаният от мен резултат. Днес привърших и последния бод. Ето,това са моите пролетни дървета ,с вграден филц върху рисунка. Размерът на изделието в момента е 21,5,на 44 см.
Това е преди изработването и прошиването на небето:
а това е гърбът на куилта:
куилта с вградените облаци и капитонираното небе:

Готово!
 
Винаги съм следвала мечтите си,дори и тези,които са ме обезсърчавали и са ме карали да се чувствам неуверена в себе си. Знам едно, ако аз не си вярвам, едва ли ще ми повярват и другите. А те доста често не са вярвали в това, в което съм вярвала аз. И си мисля, че докато вярвам в безрезервната подкрепа на Вселената, затворени врати в моя живот няма да има!
Сега съм заслужила да взема едно судоку и да се разтоваря, решавайко го, а после-малко книжка, припичайки се на диванчето на слънчевите лъчи, влизащи през отворения прозорец!

Коментари

 1. Мила моя,Иди!Възхитена съм!Наистина ставаш все по-добра и по-добра.Няма да ръся суперлативи,само ще кажа че е много красиво,наистина ме грабна!А думите-те сякаш са отправени към мен,защо ли?
  Благодаря че те има и си моят пример и вдъхновение!
  Целувки от България!

  ОтговорИзтриване
 2. Много нежно! И си много права -следване, гонене и после нови мечти!
  Сигурна съм, че си се забавлявала с него. Личи му.

  ОтговорИзтриване
 3. Ида,поздравления!... свършиха думите за възхищение...

  Чудя се какво ще е следващото предизвикателство ;)

  ОтговорИзтриване
 4. Ида,скъпа,не спирай да мечтаеш.Докато дишаш-мечтай!

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря ви от сърце!
  Рали,че се забавлявах-забавлявах се,но и доста се притеснявах, защото знаех, че правя нещо, в което изобщо не съм силна - капитонирането. Обаче все си повтарях следното: "Щом другите го могат,ще го можеш и ти! Само още тренировки и опит , и си готова! И те не са се родили научени! " И така...през цялото време :) .
  Лайза,самата аз не знам какво ще е следващото, но ще разберем - надявам се да е скоро.
  Юле, не съм насочила думите към никого, а ако ти смяташ така, значи има някакъв смут в душата ти, който аз съм докоснала...
  Муцунче,дори и да не го исках,пак щях да го правя ! Явно съм орисана да съм мечтател!
  Усмихнат ден на всички,които ще се докоснат и днес до моите странички в блога, а и на всички, които са убвдени,че една усмивка,може да преобърне света! :)))))

  ОтговорИзтриване
 6. аз пак със закъснение, но... да си кажа колко много ми харесва:) радвам се, че те познавам!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Размисли на глас за домашното огнище

Как да си направим водна каскада?