Хранене,здраве,отслабване...

Каня се да отворя една специална тема в блога си,касаеща една клубна диета,която в Германия е много популярна,но в България е почти непозната.Нарича се "Контрол на теглото" и началото и тръгва от Америка преди по вече от 35 години.
Понеже аз винаги съм била дебеланка,след раждането на първата си дъщеря,знам какво е да си пълен,да не си намираш дрехи,да нямаш настроение,да носиш 2 ведра вода в по-вече,както казва съпруга ми,и какъв товар е излишното тегло за нашето сърце.Преди почти 2 години свалих 20 кг по системата на Weight Watchers.Невероятна е! И най-хубавото е,че няма забрани,няма табута,и няма характера на диета.Това е един нов начин на живот и една нова възможност за вашето тяло.Ако успея,да се справя с всики материали,които бих искала да поместя тук,ще започна тази рубрика.Защото това е една сложна и комплексна система,основното в която е едно-ежедневно записване на всичко,което поставяме в устата си.А ти има свой еквивалент в точки.Изчисляването им е доста сложно,но има 18 базови продукта наречени:"Засищащи глада",които са строго въведени като точки и човек може да ги прилага безусловно.
Лошото в България е това,че на продуктите в магзините и до днес няма таблица със
съставките ,които се намират в дадения продукт: килокалории,мазнини,въглехидрати,протеини.
Още нещо ме спира,а то е,че когато аз ходих на курса,точковата система и сегашната са променени.Аз имам старите проспекти и брошури,както и стария калкулатор,и гид за пазаруване.А сега нещата са променени,но честно,факт е,че сега след нова година се бях отпуснала,и започнах от няколко седмици системата и вече съм с 2,2 кг по-лека.
Много важна е зависимостта на нашия организъм и наето активно ежедневно движение.Да не кажа,че е основното помагащо в допълнение да се слабее.Аз открих така за себе си фитнеса и велоергометъра,вече си го имам в къщи.Но сега сме пак на ново местоживеене,фитнеса ми е на 180 км,колелото-в къщи.И резултата не закъсня- качих почти 9 кг! Ще се наложи да се стега и положа много воля,за да започна да правя гимнастика сама в къщи,нещо,което честно никак не ме очарова! Но ще трябва! Когато веднъж усетиш лекотата на тялото си,качваш стъпалата без редовното тежко дишане и се чувстваш лек,като волна птичка,е много трудно да се примириш отново с напълняването.
Надявам се да ви зарадвам в близките дни,ако не успея напълно,поне ще се опитвам да давам рецепти ,на неща,които готвя по системата.Уверявам ви,много са вкусни,нищо,че повечето пържене се извършва с една чаена лъжичка олио!
Желая ви спокойна нощ!
Дива

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Размисли на глас за домашното огнище

Как да си направим водна каскада?