Размяна "Пролет"-събрани снимки от всики участващи

Е,първата българска размяна в клуб "Пачуърк .бг " е вече факт и е в разгара си.Тук искам да ви покажа красотите,създадени от взелите в това начинание участнички,да почувствате техния пролетен свят и любовта,която са вградили в своите произведения!
Насладете се,това е един панаир от багри и усещания за душите и очите ви!
И така,първа бе готова Валя Кънчева,а радостно изпищя в ефира Бистра Писанчева :)) :
Ето нейните вълнения,споделени от нея самата:
"Да се похваля с подаръка си от играта "Пролет"! Познайте кой е ухилен до уши! Започваме ли да публикуваме?" - ех каква нетърпеливка,а  ;)))   ??!

Валя Кънчева, цитирана от Бистра:
"...в подаръка се опитах да вложа много от символите на пролетта - прокрадващите се слънчеви лъчи, изплъзващия се сняг, зеленината на полетата, ромоленето на планинските поточета, многообразието на цветните лехи... И за късмет - долетяха и по една калинка!"

Следващите подложки са на Жени Макдоналд


Цитирам думите на получателя им-Зорница Николова:

"Получих моите подложки !! Уникални са !!! Жени, много ти благодаря, за емоцията и радостта, която ми донесе твоя прекрасен подарък и милите думи в картичката !! Момичета, радвам се, че ви има !!!"

На ход съм аз ,моите подложки са за Пепа Петракиева:

Тук ще кажа аз какво съм чувствала и искала да направя.Моята пролет е в разгара си.Тогава,когато мечтите ни за ново начало и  нова сила за живот са най-силни,тогава когато нарцисите и лалетата цъфтят,когато можеш да отидеш в горичката и да набереш букет дъхави теменужки за любим човек(спомен за моята мила баба Соня..."Бабо обичам те!!!И ти блгодаря за честта ,че си била  именно моя баба!").Когато всичко е пробудено тревата е порасла и полягвайки в нея в топъл ден,можеш между тревичките да забележеш проблясъка на нишката на паяжината и как едно малко паяче усърдно плете ли плете...А когато сутрин се събуждаш те галят лъчите на слънцето и те очарова птичото чуруликане...
И сред всичко това аз всяка сутрин пожелавам мислено на всички мои познати по един прекрасен ден-всяка сутрин без изключение,независимо какво е времето на вън!.И благодаря на слънцето,че го има и че грее за мен и вас.За това и избродирах едно пожелание,за настроение и добра карма през деня на Пепа .Да ти носят много късмет и настроение Пепа :))!

Следващият участник(ще мояля да бъда извинена,ако допусна някаква грешка,ако сменя реда на получаване,ровя се във фейса за да документирам всичко.Не искам нищо да бъде забравено! Ние сме началото на организирия пачуърк в България,един ден това ще бъде вписано в неговата история.Вярвайте ми!Ако няма кой друг да го направи,то ще трябва това да съм аз...
Та следващите подложки са на "Лайза"от Пловдив.Взех  снимката ти от блога,Мина,надявам се да не ми се сърдиш,някой ги бе качил във фейса,но не ги намерих там сега
Смятам,че това са най-трудните,стилни и професионално изработени подложки-мое мнение:
Подложките са за Мария-Мима Флора,която не е регистрирана във фейса и няма нейни мисли,но знам,че тя чете в блога ми,така ,че може би в коментар ще каже какво е било нейното усещане...
Идва ред на друга двойка,прочетете сами вълнението,трепетът на Жени:
"Ох, не можах да изтрая ,докато се прибера в къщи, за да ви покажа тези красоти! Още веднъж благодаря, Диляна!"
Шие Диляна Тополарова за Жени Макдоналд и вижте колко е свежо,вижте и малката добавка с"грозния " Дилянин почерк!Не е ли стрхотно всичко това,момичета??! И че сте част от това събитие,което се случва с вас и чрез вас??!!!

Следващите подложки са ушити от Пепа Петракиева,за Оля Недкова
 Думите на Оля:
"Вече първото кафе е изпито, а подложките показани на много дами. Поздравления от всички за уменията на Пепа!"
Пчеличка,тръгнала да прелита от едната до другата подложка и да събира прашец от нацъфттелите пепини цветя....и мнооооооого зеленина наоколо! Свежо и дантелено-много крейзи!

Яна Тодорова шие за Кети Константинова,вижте сами какво?!
Чуйте,каво мисли Кети за своята "мека поща":
"Получих моите прекрасни подложки - благодаря ти, Яна! Определено ще бъдат използвани за вдъхновение и радване - не мога да си позволя да залея такава красота с кайвенце:)! "
Тези подложки лично мен ме грабнаха със силната комбинация на червеното и синьото и уникалността им въпреки тонаалността си  да имат пролетно звучене(за мен червено е огън и зной-по-скоро лято,но тук е невероятно съчетано всичко!) Поздравления ,Яна! И вижте накрая малкия дребен,но толкова перфектен акцент на копченцата!
Тази двойка има някаква кармична връзка,ще разберете сами след миг!
Кети Константинова е следващата героиня в нашата сага за Ножиците и платчетата и не само! И в злощастен избор на машина,купена единствено от импулса,че може  да бродира мравки,ето ги и тях:
За кого са ушити ли?! Прочетете сами!
"Тази сутрин получих пролетните подложки на Кети - много слънчеви и цветни и с ужасно сладурски избродирани мравчици.
Благодаря ти, Кети, прекрасни са!"Думите са написани от Яна Тодорова,е няма ли карма тук??!Едната шие за другата и-обратно.
Лично за мен , Кети живее в детския свят на децата си и това се усеща в нейния стил на работа,погледнете цветето,колко е стилизирано и не ви ли напомня на малка къщичка в ,която биха могли да живеят смалените Карик и Валя??!Ако един ден тя стане име в пачуърка(пожелавам ти го от сърце и душа Кети,знам че ти живееш за това и чрез това!),този период от творчетвото на Кети сигурно ще носи името:"Детски период"
Следващата "Пролет" е на Веселина Василева,за Лайза от Пловдив.
 Само като видях цикламено-розовата гама,знаех кой е автора :)) ! Мисля,че тук е  много интересно какво казва получателя им.Лайза,пак си откраднах от блога ти,но с най- добри чувства и мисли,прости ми още веднъж!
Цитирам Лайза:
"Вчера получих моите подложки от размяната. Не мога да опиша с думи приятното чувство с което взех и отворих плика.Вълнението ми беше голямо, защото това е първото нещо, което получавам и е ушито за мен :)
Снимах ги безброй пъти, но на снимките не може да се видят в цялата си прелест.
Определено няма да пия кафе на тях - чашата е само за снимката.
 ....
И като казах, че това са първите ушити за мен неща, наистина са специално за мен ;) шивашкото ми ъгълче е в тези цветове и мисля на първо време да ме радват от стената ето така
Добре де,кажете сега сами,не са ли правени точно за тази стена,тези "цъфтяши" подложки??!

 Весела Мишева,шие за Веселина Василева,нейната пролет,която изглежда така:
"Ето и на адашката Веси пролетните подложки за мен.Вчера дойде известието и спринтирах до пощата да си го взема-голяма тръпка си е;-)).Благодаря Веси-много са сладки и имат специален кънтри привкус .А малката "хартийка" е съчетала мандала и келтски възел за баба Марта-много приятна изненадка"-думите са на Веси от Ст.Загора.
И разбира се,моите подложки получени преди малко от мен.Ушити с любов и цветни като нея самата-представям ви Зорница Николова и нейната интерпретация за пролет!
Отделила съм специална темичка за тях,така,че тук няма да се повтарям пак.
Това са до момента ушитите неща.В размяната сме се включили 14 човека,това означава,че трябва да има още 4 творби,ще ги включвам последователно в статията с появата им.
Това,което написах е моето субективно виждане и мнение и галейки през цялото време моите подложчици от Зори,които са до мен !Всички снимки обаче са обективна реалност.И тя за мен се описва с три думи: Красота,Талант,Любов!
Ей,аз днес съм страшно усмихната и слънчева в душата си! Пожелавам ви го и на вас :)))!
Ваша Дива


P.S.Днес 27.02.се появиха още едни подложки-тези на Мария,която за съжаление няма регистрация във ФейсБук-а.Подложките са за Весела Мишева.

Знам,че Мария страшно се притесняваше,защото куилтва едва от няколко месеца-тя е от първия клас обучаващи се от Кети и Тея,по инициативата на Аксиома.Доколкото разбрах се е записала и на втория курс и понеже нея я познавам задочно от няколко години(събра ни друго наше хоби-любовта ни към цжветята),смея да твърдя,че в нея има голям потенциал ,чувство за хармония на цветовете и прецизност на изработката.Като се добави и желанието и упоритостта смятам ,че името и няма да остане неабелязано в бъдеще в средите ни.
Появиха се подложките и на още един участник от тима-тези на Бистра Писанчева.За мен те са с най-детско  трепетно  и неповторимо излъчване- минзухар,синори и облаци...Някак си уникално неповторими като минзухара нарисуван от първолак за да бъде превърнат в картичка за 8-ми март за любимата му мама! Има някакво неуловимо излъчване на енергия,неподправена първичност,детска чистота! Страхотни са,Би!
 

Коментари

  1. Ех, колко цветни и хубави са...радвам се, че съм част от това.
    Поздравление още веднъж за идеята за играта, Ида!
    и за оценката на скромното ми участие също...

    ОтговорИзтриване
  2. Отново попаднах в нашата игра, която ни донесе много вълнения, изненади и творчески вдъхновения. Искам да допълня, че по стечение на обстоятелствата аз и Бистра Писанчева също си разменихме взаимно подложките. А и още една странност, аз изпратих първа своите подложки, преди определената начална дата, защото ми предстоеше пътуване до Англия, за да видя своето внуче, а показах последна изненадата от Бистра, която ме чакаше при завръщането ми. И на мен сърце не ми дава да си пия кафенцето на прекрасното творение на Бистра, затова съм си ги закачила в кухнята и всеки ден те са с мен, а минзухарите ми кимат "здравей, приятелко".

    ОтговорИзтриване
  3. Аз обичам твоите цветни сънища Ида...но в тази размяна минзухарите на Бистра ме завладяха...та до днес...чета поста и търся къде пише за тях...Има излъчване на радост и топлина....

    ОтговорИзтриване
  4. Аз не знам къде другаде пише за тях, но аз съм ги описала с това, което съм почувствала в мига, в който ги видях за първи път. Бистра принципно не се занимава с пачуърк, тя плете брюкселски дантели и разказва своите приказки в тях. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат