Berchtesgaden-последният ни поход за тази почивка

Е,днес е предпоследният ни ден на Кьонигзее и последната нощувка.Денят ни премина отново в поход в околността на Кьонигзее-изборът ни попадна този път на Берхтесгаден-административното селище в района.Както винаги избрахме пътя през живописните местта,а не главното шосе.Имам чувството,че колкото и къщи да видя тук ,все ще има с какво да ми хареса и следващата,би ми било трудно да си избирам за покупка къща тук-всички почти са мой тип,защото изобилстват с дърво,дърворезбовани колони на балконите и много дървени орнаменти.Изминахме пак около 14 км ,на обяд похапнахме в едно уютно ресторантче и после по обратния маршрут се прибрахме. Ето ви и снимки:

Това е входа към града от посока на Шьонау.

Това във височината е централната част на града :


Пътят за центъра минава покрай този хотел"Бавария"


Това е сградата на една от здравните каси в Германия  "АОК".


Централната улица и ресторантчето,в което хапнахме после-това в ляво с елховите клонки.


Има невероятно много рисувани сгради в този регион на Бавария,ето една от тях,а на втората снимка ви показвам една къща от стила фахверк,които къщи аз харесвам много.


Тази пейка е пред едно дърворезбарско ателие и си я заплюх ! Много е удобна и един ден искам да имам такава в дома си в България.


Изгра внезапно слънце и озари къщите в ниското.
Ето и един поглед към алпите:


Пожелавам ви една прекрасна вечер!

Коментари

  1. Здравейте Илиана, възхитена съм от вашият сайт.Чудесните пана, който изработвате,милите думи с който разказвате за празниците и пътуванията на семейството ви. Много от нещата който прочетох ще ми бъдат
    полезни за пътуването което ще направим тази есен в Германия с моят
    съпруг.Ще ми бъде много приятно,ако при някое от идването Ви в България се запознаем. Аз живея в София и се казвам Илияна.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Илияна,надявам се да се запознаем и ще се радвам да бъда полезна с още инфо за Германия,ако бих могла да помогна.Оставете ми координати за да влезнем във връзка.
    Сърдечен поздрав!:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Една картина от плат