От стара риза-нов живот

Играчките, които до сега изработвах , бяха все от красиви и специални за куилт платове.
Една от любимите ризи на Вилфрд се износи на яката, понеже много си я обичаше, се замислих дали да не опитам да му обърна яката така, както баба правеше на времето с ризите на дядо. Но после си казах-не, не и НЕ! Той има нови и за да има още нови, трябва да се изхвърлят старите! Обаче нарязах ризата на основните й части, като си казах, че карето е хубаво и може да ми дотрябва един ден.
Вчера , влизайки в стаята, погледа ми се прикова от надиплените върху рафта парчета и идеята мигом ме споходи! Ще направя играчки от нея!:)
Ето как стана това в снимки:












Умишлено в картинки,така е по-лесно за нагледно изпълнение. Украсата с мъниста, пайети и панделки е личен избор. Това, което се получи като резултат от плата на старата риза, аз намирам за не-по лошо от платовете закупени специално за това.
Така, че преровете гардеробите за стари и необличани от вас с години дрехи и грабвайте ножиците,сами ще се удивите какви красоти ще сътворите, като единствените ви разходи ще са само за панделки и мъниста, а те в България не са скъпи.
Надявам се да ви предизвиках! Успех! :))
Ваша Дива

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да си направим книга сами

Как да си направим водна каскада?

Тази, която носи пролетта