Публикации

Показват се публикации от ноември, 2010

Бяло утро

Изображение
Добро утро! :)) Това е картинката,която видях,ставайки тази сутрин.Не мога да не я споделя с вас-красиво е,нищо,че е студено.Аз се насладих на гледката с чаша димящо кафе. Вземете вашата димяща чаша в ръка и се разходете с мен!    Пожелавам ви спорен и усмихнат понеделник! Поздрав!  Ваша Дива

Коледно джудженце

Изображение
Да ви покажа моето коледно Джудженце(само дето е порасло малко по вечко на ръст за джудже :) ),което пое тази година ангажимента да украси на мама дома за Коледа. Първите снимки бих озаглавила "Али Баба в пещерата със съкровищата": След като нещата са подредени идва втора част" В акция" :   И така,очаквайте следващо включване с аранжиментите на Неди :). Ще спомена,че съм изненадана от таланта на голямата си дъщеря,винаги съм си мислила,че дарбата на рода ни се носи от малката ми дъщеря- Десислава.Май съм се подвела...Но е хубаво,че някой я продължава!

Коледно настроение

Изображение
От събота си имам гостенче-голямата ми дъщеря е при мен.Вчера и днес бяхме на обиколки по магазините,снимахме се и малко декор,та да ви създам и на вас малко коледн настроение: 

"С дъх на есен" е готово!

Изображение
Паното  " С дъх на есен " е плод на един импулс ,продиктуван от тази гледка Паното вече е готово.Ето го: Закачих го тук  но размислих,че "Залез" остава без място, за това  ги съвместих ето така:  Така ще е известно време, ама едва ли за дълго - щерката ми е на гости и разговорът ни вчера започна така: " Мамо,ти защо не вземеш да му ушиеш едно пано?Ей така-за коледен подарък ! " Е,ушила съм...не едно, а две... Усмихнат ден за вас ! :))

Изработване на апликация слънце

Изображение
За да получа по -атрактивно слънце изрязвам 3 кръга с различен диаметър,като най-средния е в най-наситено жълт до оранжев цвят. Очертавам кръг с големината на най-големия жълт кръг върху мястото,където искам да се намира слънцето и поставям отгоре най-големия жълт кръг и със избран от мен тегел за куилт го кантирам по ръба след което прошивам и първите слънчеви лъчи. После поставям втория кръг с по-малък диаметър и по-тъмен цвят върху първия,като гледам центровете им приблизително да съвпаднат  а после прошивам и вторите слънчеви лъчи Идва ред на третия и най-малък кръг  За по-голям ефект, използвам различни куилт-тегели  и цветове конци за кръговете,а после за лъчите,променям едрината на правия бод по- ситен,до максимално едър.Но всичко е въпрос на личен избор,усет и фантазия. :)).

Възглавнички към пано "Залез"

Изображение
Знаете вече моето пано "Залез". Понеже под паното има дървена пейка,на нея има подредени винаги възглавнички.Настоящата възглавничка не пасва в момента,та започнах да шия нова такава.От всичко което правя,най -ми е тежък момента на поставяне на ципа,това ми е от трудно отдаващите се елементи,но и за да съм честна до край,ще кажа ,че не съм се възползвала от техническите възможности на машината си,сега смятам да го сторя и да пробвам крачето за ципове. Ето първите срязове  на елементите и сглобката им: Изрязвам 4  еднакви квадратчета от четири цвята плат.Големината е по ваш избор,зависи колко голям краен квадрат искате да се получи. Съотношението е някъде 1:5 с крайния резултат.Аз се сблюдавам с големината  на паното, т.е. 5 см. Сглабям ги две по две и после отново двата правоъгълника. Измервам получената страна и с тази големина правя квадратен шаблон. Внимание! Един съвет от мен. Логично трябва страната на шаблона да е намалена с 1,5 см,т.е. допуските,влизащи от двет

Есенно слънце

Изображение
Ето новия блок, по който работя в последните дни, паралелно с другото есенно пано( и още няколко неща , знаете как е  ;))  ). Идеята тръгна от това, че ми останаха изрязани страни на листа от първото пано, а и реших, че искам нещо "рамкирано" есенно.  Идва ред на малко ръчна бродерия, след машинния куилт На помощ идват и част от новите покупки :))  Мотив от близко Имам си вече и слънце! И което е най-странното, мога да го завъртя на всяка страна и все изглежда добре, ето, вижте сами.  За сега толкова. Сега започвам прошиването на "кухите листа" с ръчни бодове-тропоска. 

Днешният ми ден

Изображение
Днес денят ми мина под егидата "Да съберем шумата в двора". Ето я и моя милост, в прилежно сформиране на купчинките шума : Слънцето се бе скрило, но бе топло и сухо. Намерих си и някои "находки" под листата : като тази срамежлива кампанула или този мъничък сладур : или този "калифорниец" И за къде без есенната кралица - хризантемата?!    И тези страхотни анемонии: Втората част от програмата бе акция "Ириси". Тъй като вече трета година ми играят номера да растат така през есеннта  днес ги изкопах сега се сушат на балкона, ще ги почистя, подрежа, увия грижливо в хартия и поставя в хладилника,за да ги форсирам, а на пролет ще ги посадя отново.Надявам се да цъфнат този път! Е, днес денят мина почти без шев, само дето май листнтата  мания ме е обсебила, та сега си бродирам пред телевизора ето това : Листа в тревата, листа ... в главата :)) !